Dirigent

Sinds najaar 2019 staat het VU-Kamerorkest onder leiding van dirigent en hoornist:

Jasper de Waal

Jasper studeerde hoorn aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 1990 tot 2004 was hij solohoornist bij het Residentie Orkest. Hij werd in 2004 tot solohoornist benoemd van het Koninklijk Concertgebouworkest. Met dit orkest voerde hij als solist de hoornconcerten van Richard Strauss en Benjamin Britten uit. Hij bracht diverse cd’s uit die alle internationaal lovend werden ontvangen. Jasper speelde met vele grote dirigenten die hem buitengewoon inspireerden, zoals Bernard Haitink, Zubin Mehta, Jaap van Zweden, Mariss Jansons en Yannick Nezet-Seguin.

Enige tijd nadat Jasper het Koninklijk Concertgebouworkest in 2012 verliet, begon hij een directiestudie bij Jan Stulen. Sindsdien gaat het snel voorwaarts met zijn carrière als dirigent. Jasper stond al met succes voor diverse orkesten in Nederland, België, Roemenië, Finland en Zuid-Korea.

Jasper is chefdirigent van het kamerorkest Caecilia Camerata, Symfonieorkest Rijnmond en regelmatig als gastdirigent bij andere orkesten. Momenteel is Jasper tevens hoofdvakdocent hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam en solohoornist bij het Chamber Orchestra of Europe.

Foto © PicturePeople