Dirigent

Vanaf het najaar 2019 gaat het VU-Kamerorkest een nieuwe samenwerking aan met dirigent en hoornist:

Jasper de Waal

Jasper studeerde hoorn aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 1990 tot 2004 was hij solohoornist bij het Residentie Orkest. In 2004 werd hij benoemd tot solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij voerde met dit orkest als solist de hoornconcerten van Strauss en Britten uit. Hij bracht diverse cd’s uit die alle internationaal lovend werden ontvangen. Jasper speelde met vele grote dirigenten, die hem buitengewoon inspireerden, zoals Bernard Haitink, Zubin Mehta, Jaap van Zweden, Mariss Jansons en Yannick Nezet-Seguin.

Enige tijd nadat Jasper het Koninklijk Concertgebouworkest in 2012 verliet, begon hij een directiestudie bij Jan Stulen. Sindsdien gaat het snel voorwaarts met zijn carrière als dirigent. Jasper dirigeerde al zeer succesvol in Nederland, België, Roemenië, Finland en Zuid-Korea.

Sinds 2015 is hij chefdirigent van Caecilia Camerata en regelmatig te gast bij andere orkesten. Momenteel is Jasper tevens hoofdvakdocent hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam en solohoornist bij het Chamber Orchestra of Europe.

Foto © PicturePeople