VU-Kamerorkest home

Daan Admiraal

foto Nic Limper

Daan Admiraal werd in 1949 in Eindhoven geboren. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij hobo aan het conservatorium van Amsterdam bij Cees van der Kraan. In 1974 won hij de Zilveren Vriendenkrans, in 1976 de Prix d'Excellence. Tijdens zijn studietijd, van 1971 tot 1974, was hij solohoboïst in Het Gelders Orkest in Arnhem en remplaceerde hij in het Concertgebouworkest. Daarna werkte hij jarenlang als freelance hoboïst bij diverse grote Nederlandse symfonieorkesten.

Orkestdirectie studeerde Daan Admiraal bij Louis Stotijn aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarna hij nog enige tijd privé studeerde bij de vermaarde Russische dirigent Kirill Kondrasjin. Hij was finalist in de dirigentencursus van de NOS, tegenwoordig de Kirill Kondrasjin Meesterklas.

Daan Admiraal is sinds 1975 dirigent van het VU-Orkest en sinds de oprichting in 1991 van het VU-Kamerorkest. Daarnaast dirigeert hij Krashna Musika van de Technische Universiteit Delft, het Amsterdamse symfonieorkest De Philharmonie en het Symfonieorkest Eindhoven. Van 1981 tot 1997 was hij vaste dirigent van het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO).

Gastdirecties deed Daan Admiraal bij Amsterdam Sinfonietta, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest.

Daan Admiraal is ook koordirigent: van 1993 tot 2008 dirigeerde hij Toonkunst Rotterdam, en sinds december 2008 is hij dirigent van het Haagse Toonkunstkoor.

Ook als pedagoog is hij actief, onder meer als docent bij de jaarlijkse Kurt Thomascursus voor koordirigenten.

Daan Admiraal heeft een eigen website en drie dochters, Laura, Natasja en Lucia.

foto Nic Limper

Foto's: Nic Limper

VU-Kamerorkest home


View My Stats